Isolering er CO2-besparende og miljøvenligt

Har du overvejet, om det isoleringsmateriale du bruger i dit hus, er miljøvenligt?

Kvinde holder plante i hænderne

Vil du gøre noget godt for miljøet, skal du isolere dit hus. Når du isolerer dit hus, sparer du nemlig energi, og dermed bidrager du til at nedbringe CO2-udledningen. Og det skåner miljøet.

Byg bæredygtigt med papirisolering

Vi oplever, at flere og flere danskere stiller større krav til bæredygtighed - også når det gælder valg af isoleringsmateriale. Papirisolering er isolering, der produceres af overskudspapir og genbrugsaviser. Aviserne kværnes og tilsættes brandhæmmende salte.

Spar CO2 med papirisolering

Fordi papirisolering fremstilles af genbrugsmaterialer, er energiforbruget og dermed CO2-udledningen i produktionsfasen meget lav. Faktisk op til otte gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering.* Ved at anvende papirisolering i stedet for traditionel isolering, skåner man dermed miljøet.

Spar 3 tons CO2 om året - hvert år!

En familie på fire personer udleder i gennemsnit 6 tons CO2 om året på at opvarme boligen. Du kan nemt spare 3 tons CO2 pr. år - hvert år så længe huset eksisterer - ved at isolere hulmur og loft op til dagens standarder.

Hvis man samtidigt bruger papirisolering, som udleder otte gange mindre CO2 i produktionsprocessen, gør man noget ekstra godt for at nedbringe sin egen CO2-udledning og skåne miljøet.

Cirkulær økonomi

Papirisolering indgår i en cirkulær økonomi, fordi vi genanvender aviser og papir til et byggemateriale. Man har ved renovering eller nedrivning mulighed for at genbruge papirisolering eller genanvende det. Lige som det kan køres på genbrugsstationen som småt brandbart eller komposteres.