Søg energitilskud til isolering

Der kan være mange penge at spare ved at søge Energistyrelses tilskudspulje i tide. Se her hvordan du forbereder dig bedst muligt.

Mønter i en bunke

Tilskuddet vil gøre det markant billigere for dig at få isoleret dit hus. Fx fortæller Energistyrelsens beregner, at du kan få tilskud på mere end 10.000 kr. for isolering af et uudnyttet loft. Det er mange penge at spare! Samtidig kan du se frem til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2.

i 2021 var der afsat i alt 530-540 mio. kr. til økonomisk tilskud til husejere som foretager energiforbedringer, der sparer energi - herunder til isoleringsarbejde. Du kan selv holde øje med hjemmesiden Sparenergi.dk for at se, hvornår man kan søge igen. Hvis du vil have del i pengene, er det med at komme i gang nu.

Hvem kan ansøge

For at kunne søge tilskud til isoleringsarbejde, skal din bolig være registreret som helårsbolig i BBR-registret. Derudover skal du fremlægge et gyldigt energimærke for din bolig. Hvis du ikke har et energimærke, kan der også søges tilskud til at få udarbejdet det. Du kan søge tilskud allerede nu, selvom du fx først vil isolere næste sommer. Du har nemlig 2 år til at gennemføre projektet. Hvem kan ansøge:

  • Privatpersoner
  • Private andelsboligforeninger eller moderejendomme for bebyggelser er opdelt i ejerlejligheder, der anvendes som helårsboliger
  • Virksomheder og almene boliger til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse

Energiforbedringer inden for isolering der er omfattet:

Der ydes tilskud til efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte mod tag.

Værd opmærksom på at der IKKE ydes tilskud til hulmursisolering. Værd også opmærksom på, at du ikke kan få både energitilskud og håndværkerfradrag til samme projekt.

Sådan søger du

For at få tilskud er det vigtigt, at du først sætter isolatøren i gang, eller laver en bindende aftale med ham, når du har fået besked om, at du har fået tilskud. Du må gerne indhente et tilbud, inden du søger tilskud.

Trin 1 - Få et tilbud på isolering af din bolig
Kontakt en isolatør for et uforpligtende tilbud. Det kan du bestille her

Trin 2 - Få et overslag på tilskud
Beregn hvor meget du ca. kan få i tilskud med Energistyrelsens tilskudsberegner. For at kende tilskuddets præcise størrelse, skal du logge ind som beskrevet i Trin 4.

Trin 3 - Skaf energimærke eller find det eksisterende frem
Hvis der ikke er et gyldigt og tidssvarende energimærke til bygningen, skal du få udarbejdet et. Denne del af ansøgningsprocessen kan vi også hjælpe med.

Trin 4 - Find dokumenter frem
Find følgende frem:

  • Dit NemID
  • Dokumentation for ejerskab af din bolig, f.eks. fra tinglysning.dk
  • Energimærkningsnummer, som findes på forsiden af rapporten
  • Liste over de forbedringer, du vil lave
  • Udfyldt ansøgererklæring

Trin 5 - Søg tilskud online
Udfyld ansøgningen om tilskud i Energistyrelses ansøgningsportal.

Trin 6 - Afvent svar
Først når du får tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen, ved du, om og hvor meget du får i tilskud. Det er først, når du har modtaget et tilsagn, at du må påbegynde isoleringsarbejdet.

Trin 7 - Lav en aftale med en isolatør
Nu er du klar til at finde en isolatør, der kan udføre isoleringsarbejdet. Når du har fået tilsagn om tilskud, har du 2 år til at gennemføre dit projekt.

Trin 8 - indsend dokumentation og få udbetalt pengene
Når isoleringsarbejdet er færdigt, skal du senest 30 dage efter, indsende doumentation for, at det er udført fx faktura. Derefter udbetales tilskuddet til din Nemkonto inden for et par uger.

Få et tilbud på dit isoleringsarbejde her