Tonsvis af Aarhus Festuges programmer skal isolere danske hjem

Hvad gør man med 25.000 programmer og aviser, der skulle have været uddelt til glade gæster under Aarhus Festuge i sommers?

Materialer som papirulds granulat bliver produceret af

Det dilemma stod Aarhus Festuge i, da den blev aflyst pga. Corona i sommers. Programmerne var kommet ind ad døren bare to timer før, festugen officielt blev aflyst. Tilbage stod arrangørerne med tonsvis af programmer og indstiksaviser, der skulle kasseres. 

Men i stedet for at smide dem ud, fik de den geniale idé at sende dem til Papiruld Danmark A/S i Hillerød, som producerer isoleringsmaterialet Papiruld af overskudspapir og genbrugsaviser. De kommer nu til at indgå i produktionen og blive til Papiruld.

Aviserne kommer til at spare CO2

– Vi har forsøgt at vende det negative til noget positiv og det er dejligt at vide, at resultatet af de mange timers arbejde ikke blot samler støv i et kælderrum, fortæller Festugedirektør Rikke Øxner.

Programmerne er forvandlet til Papiruld Iso-Let, som kan købes i byggemarkeder. De 25.000 programmer og aviser kan tilsammen isolere lofterne på fire gennemsnitlige parcelhuse i ca. 200 mm tykkelse og kommer samlet set til at spare miljøet for ca. 1,5 tons CO2 pr. år.

– Det var en lidt uventet leverandør. Men vi er glade for at, vi kunne hjælpe med at få omdannet overskudsprogrammerne til et miljøvenligt isoleringsmateriale, der nu foruden CO2 også sparer varme i fire parcelhuse et sted i Danmark, fortæller Teknisk Direktør i Papiruld Danmark, Claus Skov.