Den grønne bølge skubber på
interessen for bæredygtig isolering

I dag er der stor fleksibilitet og effektivitet, når man vælger bæredygtig isolering i både den private og industrielle del af branchen. Der kan vælges papir eller træ, men også mineraluld, hvis det er påkrævet. Under alle omstændigheder er indblæst bæredygtig isolering klar til den bæredygtige udvikling i byggeriet.

Efter en fusion mellem to virksomheder er Nviro i dag klar til at levere isoleringsløsninger til bæredygtigt byggeri til både det private og industrielle marked – og ikke mindst præfabrikationer, hvor der ofte er fokus på de bæredygtige løsninger, hvor træ og papir er særdeles velegnede materialer. Mange tror ifølge Per Thomsen, direktør hos Nviro, at når man vælger en indblæsningsløsning, så skal man vælge de biobaserede materialer, men der er stor fleksibilitet:
”Vi multitasker, så man kan sagtens vælge mellem materialer. Desuden fokuserer vi også meget på den industrielle del af kunderne, som, vi oplever, gerne vil kunne tilbyde blandt andet papir- og træisoleringsmaterialer til deres kunder, men tror, at det skal blæses eller pustes ind på byggepladsen. I dag kan det også benyttes til præfabrikation, men mange har ikke viden om mulighederne og holder sig i høj grad til de traditionelle løsninger, som har været anvendt i årtier. Med den grønne bølge og fokus på bæredygtighed, mærker vi en forøget interesse for vores produkter og løsninger.”

Mere reel viden om anvendelsen af biobaserede materialer
En del af skepsissen stammer også fra de enkelte uheldige historier om risikoen ved brandfare m.m., som har været eksponeret i medierne, men i dag er papir- og træuld fuldstændig godkendt af brandmyndighederne til de fleste anvendelsesområder, understreger Per Thomsen, og tilføjer, at der stadig er en oplysningsopgave for dem, men at der er stor optimisme.
Folk spørger stadig, men i dag er der brugt så mange kræfter på dokumentation med de biobaserede materialer, at dokumentationen er mere grundig end på mange traditionelle materialer. Det er endda en fordel i det bæredygtige byggeri, hvor dokumentationen er en væsentlig del. det gælder også fugtspørgsmålet, som i mange år har plaget branchen, men i dag ved de fleste, at det ikke er aktuelt længere. Selvfølgelig skal man vide, hvilke produkter, man bruger hvor, for at opnå de bedste resultater” siger han.

Gennemprøvet løsning som godt alternativ
Der er mange fordele ved automatiserede isoleringsløsninger, fremhæver Per Thomsen, og nævner blandt andet fordelen ved Granulater fremfor Batts.
”For eksempel opnår man flere kvadratmeters isolering med brugen af maskiner vedarbejdet, end af hænder til isolering. Det giver stor effektivitet. Vi vil gerne udnytte synergien mellem vores virksomheder, så vi kan få vores produkter godkendt som en præaccepteret løsning, som kan være med til
at fremme forståelsen for produkterne hos vores kunder. Det er en særdeles effektiv løsning, som man har stor erfaring med i andre lande, og det er en meget gennemprøvet løsning, vi tilbyder, som man roligt kan kigge på son et alternativ”
mener han.