Andelsforeningen Emdrup Søpark

En høj varmeregning fik beboerne i andelsforeningen Emdrup Søpark i Hellerup til at energioptimere ejendommen

Bygning i Emdrup Søpark

Andelsforeningen Emdrup Søpark i Hellerup er fra 1937 og fik i 2015 energioptimeret hele ejedommen for at sænke beboernes
høje varmeregning. 

Andelsforeningen består af 39 andele på sammenlagt 2053 m². Der er efterisoleret 980 m² loft med 250 mm Papiruld, så der i alt ligger 350 mm. På loftet blev der desuden opsat 150 m vindpap ved tagfoden for at sikre korrekt ventilation i loftrummet. 

Derudover blev den øverste etage hulmursisoleret. I alt 380 m² blev isoleret med 90 mm i væggene. Desværre var de to nederste etager massive, så der ikke kunne isoleres her. 

Bygherrens rådgiver havde indskrevet i udbudsmaterialet, at der skulle etableres en helt ny dampspærre, fordi den gamle var i så dårlig stand, at den ikke kunne repareres. Alternativt anbefalede rådgiveren at anvende Papiruld, hvis man ikke ville etablere ny dampspærre, hvilket også var en af grundene til, at valget faldt på Papiruld. 

Isoleringsarbejdet er udført i tæt samarbejde med hovedentreprenøren på opgaven, Hansen & Andersen Tømrerfirma, og udført etapevis, så man på den måde har optimeret arbejdsgangen. En del af arbejdet er udført fra stillads og har krævet fleksible løsninger pga. snævre adgangsforhold. 

Isoleringsarbejdet er udført af Pribo-Huset ApS, som er autoriseret isolatør hos Papiruld Danmark A/S.