DGNB-certificeret renoveringsprojekt

Papiruld vælges til DGNB-byggeri pga de bæredygtige egenskaber

Flyvestation i Værløse

Entreprenørvirksemheden Jorton valgte Papiruld™  til hulmurs- og loftisolering af DGNB-certificeret projekt pga Papirulds bæredygtige egenskaber.

Jorton omdanner den bevaringsværdige officersskole på den tidligere Flyvestation Værløse til en DGNB-certificeret børneinstitution med Papiruld™ på loft og i hulmur. 

Det omfattende projekt, hvor der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende materialer og ved at bygge med drifts- og vedligeholdelsesvenlige produkter, består af Jorton totalentreprenør, Rubow Arkitekter, Orbicon og Center for Bygningsbevaring.

I alt er der isoleret 661 m² hulmur og 756 m² loft i 350 mm tykkelse.

Byggeleder Lasse Rerup hos Jorton fortæller: ”Ved at bruge Papiruld™, som er et genbrugsmateriale, blev kravene om materialets egenskaber opfyldt til projektet. Det betyder, at vi kan opnå nødvendige point i forhold til at blive DGNB-certificeret. Oveni er CO2-udledningen fra et hus med isolering med Papiruld™ betydelig lavere end visse andre isoleringstyper, derfor var Papiruld Danmark yderst oplagte som leverandører til det her projekt. Udover at der er tænkt bæredygtighed ind i produktet, så har Papiruld™ en lav varmetabsværdi. Det spiller også meget ind.”

Lasse Rerup afslutter: ”Samarbejdet har været rigtig godt og de har leveret til tiden. Papiruld™ bliver indblæst, og det er utrolig effektiv, fordi man slipper for tilskæring og på at få det tilpasset spær og installationer, så det går lynhurtigt”.