DTU Veterinærinstituttet

Flere af DTU Veterinærinstituttet bygninger var uisolerede og skulle energieffektiviseres. Bygningerne ligger på en ø, som er isoleret fra omverden, fordi der forskes i smittebærende sygdomme. Ikke alle isoleringsmetoder var derfor mulige.

Bygning ved DTU

På Øen Lindholm, som ligger i Stege Bugt, har DTU Veterinærinstituttet en forskningsstation, hvor der bl.a. forskes i mund- og klovsyge, rabies og svinepest. Bygningerne er dårligt isoleret og nogle steder mangler isoleringen helt. Man har derfor ønsket at energioptimere og på den måde spare penge på varmeudgifterne.

Øen er isoleret fra omverdenen for at hindre smittespredning af de sygdomme, der forskes i, og der kræves særlig tilladelse for at sejle ud til øen.

På grund af smittefaren var det et krav fra DTU, at al isoleringsarbejde skulle foregå fra den ikke smittebærende side af bygningerne. Man valgte Papiruld til loftisolering, fordi isoleringsmetoden viste sig at være den mest effektive og tidsbesparende til det specifikke formål.

Der blev isoleret i alt:

• 80 m² loft i 100 mm tykkelse 
• 350 m² loft i 200 mm tykkelse 
• 495 m² loft i 300 mm tykkelse.

Forskningsstationen havde desuden en lang række uisolerede ventilationsrør, hvor der blev blæst Papiruld oven på. Fordelen ved Papiruld er her, at den nemt skubbes til side og lægges på plads igen, hvis man på et senere tidspunkt skal til rørene igen.

Arbejdet er udført af Pribo-Huset ApS, som er Papiruld Danmark A/S’ autoriserede isolatør i Vordingborg og Næstved.