Isolering af kirke i Lyngby

Isoleringsarbejdet var foranledigt af menigheden som sad og frøs under kirkens arrangementer. Tvivl om den eksisterende dampspærre eksistens og tilstand fik bygherren til at vælge isoleringsmaterialet Papiruld.

Pejs i stue

Tvivl om den eksisterende dampspærre på loftet, fik den katolske kirke Sankt Knud Lavard i Kongens Lyngby til at vælge Papiruld, da loftet over den store kirkesal i 2013 skulle efterisoleres.

Renoveringen af kirken var foranlediget af en meget høj varmeregning, og fordi menigheden sad og frøs under kirkens arrangementer.

Man valgte en løsning med indblæsning af Papiruld af 3 årsager:

  1. For det første var man i tvivl om den eksisterende dampspærre overhovedet var intakt, og om der derfor kunne være risiko for indtrængende fugt med risiko for vækst af råd og skimmel til følge.
  2. For det andet hælder en del af loftet, hvilket betyder, at isoleringsmaterialet skal kunne blive liggende i denne hældning.
  3. For det tredje er loftkonstruktionen et listeloft, hvor kun dele af underlaget kan betrædes. Derfor var indblæsning den bedste måde, hvorpå man kunne komme effektivt ud i alle kanter og hjørner.

I alt blev 450 m2 loft over den store kirkesal isoleret med Papiruld. Under processen fjernede man en del af den eksisterende isolering, som var klumpet og derfor uden isolerende effekt. Derefter indblæste man 250 mm Papiruld, så der i dag sammenlagt ligger 350 mm isolering.

Arbejdet er udført af MP-Isolering, der er Papiruld Danmark A/S’ autoriserede isolatør i Glostrup. Det tog MP-isolering seks dage at udføre arbejdet inkl. opbygning af 85 meter gangbro.