Lille Ryvej

Træsommerhus isoleres med genanvendte aviser 🌲

På Lille Ryvej i Frederiksværk er et 100 kvadratmeter sommerhus i træ blevet opført med omtanke for miljøet. Alle valgene i byggeprocessen er taget med udgangspunkt i livscyklusvurderinger for at sænke byggeriets klimaaftryk, og huset er derfor bygget med brug af biobaserede, industrielt upcyclede og genanvendte materialer. Det indebærer blandt andet isolering med Nviros celluloseisoleringsbatt samt vores træfiber undertagsplade fra Hunton.

Isoleringen er fremstillet af genanvendte aviser, og i batt form, som har en god isolerende effekt, er let at håndtere uden indblæsningsmaskine og ikke mindst behagelig at arbejde med, da celluloseisoleringen ikke forårsager kløe eller ubehag på huden eller i luftvejene.
Hunton undertagspladen er fremstillet af overskudsflis fra tømmerproduktion og er fra Norsk PEFC- certificeret skovbrug.

”Vi isolerer med gamle aviser, fordi vi tror på at genbruge restressourcer i stedet for at skabe affald,” siger Kasper Guldager Jensen, arkitekt og medbygger på sommerhuset.

Overvejelserne bag det klimavenlige hus kan opsummeres i følgende fem dogmer:
– Et klimavenligt hus i lav emissions materialer med minimal fundering
– Et ressourceeffektivt hus i biobaserede materialer, genbrug og industriel upcycling
– Et hus til deling med indbygget opbevaring og plads til 10 overnattende pĂĄ 100 m2
– Et veludført hus med taghældning og udhæng i enkle materialer, der er nemme at vedligeholde
– Et stedsspecifikt hus med ryg mod vej og ansigt mod skov

Hos Nviro er vi glade for, at vores biobaserede løsninger bliver valgt til spændende, klimavenlige projekter!