Isoleringsløsning til gavn for byggeriet og beboere

Løget Høj, Vejle

Isoleringsløsning til gavn for byggeriet og beboere

byggeplads på Løget Høj i Vejle

Boligkvarteret Løget Høj i Vejle er tidligere blevet sat på Folketingets ghettoliste, men det har Boligselskabet ABB – der ejer lejeboligerne – valgt at gøre noget ved gennem et stort oplagt renoveringsprojekt. Boligselskabet vil forbedre indeklimaet og levevilkårene for lejerne, ved at optimere lysforholdene i boligerne og energirenovere med en bæredygtig isoleringsløsning fra CBI Danmark.

Et af Danmarks største renoveringsprojekter

Moderniseringen af næsten 1.000 almennyttige boliger i Løget Høj Vejle, skal gøre bydelen mere attraktiv at bo i. Renoveringen skal vende en negativ udvikling, med stigende antal tomme boliger og svigtende beboerengagement. Arbejdet omfatter såvel ude- og indearealer, facader, materialer som energiforbedringer – alt sammen med en bæredygtig profil.

Der er flere lag som spiller sammen

COWI, som er totalrådgivere på opgaven – i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og byMUNCH by- og landskabsdesign – har fået til opgave at håndtere hele processen omkring modernisering af bygningerne og boligkvarteret. Målet er renovere og forbedre boligerne og boligkvarteret, for på den måde at tiltrække og fastholde en bred gruppe beboere. COWI skriver således følgende om projektet: ”Renoveringsprojektet bygger på visionen om, at Løget skal blive en sund, oplevelsesrig og bæredygtig bydel. Der er flere lag som danner helheden for Løget Høj, og ét vigtig lag er isoleringsmaterialet, som kan være med til at sikre, at renoveringsprojektet bliver fuldstændigt bæredygtigt. Hertil er CBI Danmark A/S’ isoleringsløsning valgt til at skulle blæses ind i de 205 rækkehuse og 11 boligblokke. CBI Danmark er leverandør af ISOCELL-isolering, der er baseret på cellulose-baseret papirulds-granulat, fremstillet af genbrugsaviser. Denne løsning vil både være til gavn for byggeriet og de kommende beboere, siger Per Thomsen, Direktør i CBI Danmark, og uddyber: ”Vores papiruldsløsninger gør det muligt at tilbyde det bedst mulige hjem og miljø for beboerne i Løget Høj, og bidrager samtidig til en bæredygtig renoveringsløsning”.

Om CBI Danmarks bæredygtige løsninger

CBI Danmarks produkter, som består af 90 % genbrug, bliver blæst ind i væggen gennem særligt udviklede maskiner. Denne løsning er tidsbesparende i monteringsfasen, men også slutkunden får gavn af produktet, da det skaber et bedre indeklima. Papirulden er et organisk materiale og kan håndtere fugt, og bidrager dermed til en sundere bolig. Kort fortalt bidrager CBI Danmarks totalløsninger til sunde og bæredygtige byggerier. CBI Danmark gør det nemmere for boligejere, -foreninger og bygherrer at vælge bæredygtige løsninger, hvilket er noget byggebranchen efterspørger.