Nybyggeri – Tobaksbyen

Bygherren i det nybyggede lejlighedskompleks 'Tobaksbyen' ønskede at sikre optimal funktion af gulvvarmen for beboerne over parkeringskælderen.

Visuels billede af Tobaksbyen

Tobaksbyen er opført på grunden, hvor Skandinavisk Tobakskompagni tidligere havde sine fabriksbygninger. De er nu revet ned og har givet plads til et lejlighedskompleks med 260 boliger.

For at sikre optimal udnyttelse af gulvvarmen for beboerne lige over parkeringskælderen, er der isoleret i alt 1.472 m² etageadskillelse med 290 mm Papiruld. Etageadskillelsen blev opbygget som et nedsænket loft, hvori hulrummet er isoleret. 

Papiruld lægger sig om alle rørføringer og stropper, hvor det kan være svært at  tilpasse isoleringsmåtter helt præcist. Ved at blæse Papiruld ind, lukkes eventuelle kuldebroer, som kan påvirke gulvvarmen i de nederste lejligheder. Derudover fungerer Papiruld som lydisolering for støjen i  arkeringskælderen. “Papiruld er valgt til projektet på baggrund af pris, og fordi det opfylder de krav, der er sat til isoleringsmaterialet fra bygherres side,” fortæller Steen Nielsen, der er byggeleder i Vognsen & Co. 

Arbejdet udføres af Papiruld Nordsjælland, som er autoriseret isolatør for Papiruld Danmark A/S.

Beliggenhed: Søborg
Bygningstype: Nybyg
Bygherre: Domus Nova
Omfang af isolering: 1.472 m² etageadskillelse i 290 mm tykkelse
Fagentreprenør: Vognsen & Co.