Straagaarden – nybyggeri

Straagaarden er en nybygget firlænget liebhavergård, hvor bygherre har fokuseret på at bygge 100% bæredygtigt.

Nybyggeri Strandgaarden

Det er tidligere direktør i medicinalbranchen, Erik Pfeiffer, der står bag liebhaver-ejendommen og som både omfatter privatbolig og kursuscenter. Han ønskede at opføre et bæredygtigt byggeri af naturens egne materialer, der samtidigt lever op til BR2020.

Erik Pfeiffer har selv tegnet den firlængede gård, som ligger i Gilleleje og er på i alt 640 m². Huset er opført efter gamle byggeprincipper og bl.a. er ydervæggene isoleret med halm. Ønsket har været at opføre et hus, der overholder bygningsreglementet 2020 og er så åndbart og energibesparende som muligt.

Der er flere faktorer, der har været afgørende for valget af Papiruld. Erik Pfeiffer forklarer: ”Jeg valgte Papiruld pga. de gode brandhæmmende egenskaber, og at det kan blæses ind. Derudover fik jeg at vide, at det ikke er nødvendigt at etablere en dampspærre i huset, selv om isoleringstykkelserne er over 25 cm. Ligesom jeg ikke bryder mig om det støv, som sten- og glasuld afgiver.”

Huset er bygget med loft til kip og tagkonstruktionen på 877 m² er isoleret med sammenlagt 450 mm Papiruld.

”Derudover har jeg hørt, at der medgår mindre energi til fremstillingen af Papiruld end ved fx stenld og glasuld, hvilket også har været med i mine overvejelser omkring valg af isoleringsmateriale,” forklarer Erik Pfeiffer.

Isoleringsarbejdet er udført af Papiruld Nordsjælland, som er en del af Papiruld Danmark A/S og autoriseret isolatør i Nordsjælland.