Svinestald

Problemer med rotter i staldbygningernes hulmure, var den væsentligste årsag til, at svineavler Christian Vestergard fik efterisoleret sine staldbygninger med isoleringsmaterialet Papiruld.

Svinestald

Staldene er opført i henholdsvis 1979 og 1986, og flere af murene var helt uisolerede og i de resterende mure var den eksisterende isolering faldet sammen og havde derfor ingen effekt. Der blev isoleret i alt 600 m² staldmure med Papiruld.

”Mus og rotter ikke kan lide at opholde sig i Papiruld, og vi valgte derfor at isolere med det. Og det har vi bestemt ikke fortrudt. Vores grise har fået det meget bedre, efter vi har isoleret. Vi har ikke længere problemer med indvendig kondens på væggene, som vi havde før,” fortæller Christian Vestergaard.

Der produceres årligt 15.000 slagtesvin og smågrise på gården Lærkedal tæt på Herning. ”Før ville grisene ikke ligge op af muren pga. kondens på væggene, men det vil de gerne nu. Nu kan vi ventilere stalden uden problemer og på den måde sikre et bedre indeklima med mindre lugt og dermed et bedre arbejdsmiljø,” forklarer Christian Vestergaard.

Efterfølgende har Christan Vestergaard fået energitilskud på ca. 27.000 kr. Arbejdet er udført af Tømrerfirmaet Bent Lund A/S, som er Papiruld Danmark A/S’ autoriserede isolatør i Herning. Det tog sammenlagt halvanden uge at udføre arbejdet.