Typehusfirma – K2Huset

Typehusfirmaet K2Huset isolerer med Papiruld på loftet i udvalgte huse for at optimere arbejdsgangen og for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Her viste Papiruld sig at være det smarte valg.

Pejs i stue

Typehusfirmaet K2Huset ønskede at optimere arbejdsgangen i forbindelse med isoleringsarbejdet under opførelsen af deres huse. Her viste Papiruld sig at være det smarte valg. K2Huset, med base i Herning-området, har eksisteret siden 1995. De opfører parcel- og rækkehuse i en kombination af smuk arkitektur og høj kvalitet. Husene spænder fra klassiske parcelhuse til huse med ensidig taghældning og moderne funkis villaer.

Udfordringen har været at få tagkonstruktionen på huse bygget med tagsten færdig så hurtigt som muligt. Husene med tagsten har undertag, og ved den tidligere isoleringsmetode blev der isoleret løbende efterhånden som undertaget blev lagt. Det er denne proces, man har ønsket at optimere og forkorte.

Med Papiruld kan loftet lukkes helt af, inden isoleringsarbejdet begynder. ”Det betyder, at taget er lukket hurtigere end hidtil, og vi kan stå indendørs og arbejde, hvilket skaber en bedre arbejdsproces og et bedre arbejdsmiljø for vores folk, som ikke skal stå i fx regnvejr og arbejde,” fortæller Ole Bang Jensen, som er ansvarlig tømrer hos K2Huset.

K2Huset bygger hvert år 20 parcel- og rækkehuse hovedsagligt i Herning-området på mellem 160-200 m². Alle huse isoleres med mellem 350-470 mm Papiruld baseret på en energirammeberegning, og alle overholder lavenergiklasse 2015. Heraf bygges ca. 3-5 huse om året med tagsten resten bygges med tagpap.

Arbejdet er udført af Tømrerfirmaet Bent Lund A/S, som er Papiruld Danmark A/S’ autoriserede isolatør i Herning.