Typehusfirma Lasse Larsen Huse

Typehusfirmaet stod i et dilemma, fordi de i byggeprocessen gerne vil isolere hurtigere, så taget kan lukkes hurtigere af, og tagkonstruktionen dermed er afskærmet fra vind og vejr. Her passer Papiruld perfekt ind i processen og anvendes som loftisolering i alle deres nybyggede huse.

Pejs i stue

Lasse Larsen Huse har eksisteret siden 1975 og opfører 1-families huse i høj kvalitet og lækkert design. Husene er både typehuse og arkitekttegnede huse i 1½- og 2-plan, funkisvillaer, gårdhavehuse, længe- og vinkelhuse som alle har forskellige udformninger af tagkonstruktionerne.

Udfordringen har været at få tagkonstruktionen færdig så hurtigt som muligt, så spær og isolering ikke udsættes for regn og fugt. Derfor valgte Lasse Larsen Huse at isolere med Papiruld, fordi taget kan lukkes helt af inden isoleringsarbejdet begynder.

”I vores byggeproces betyder det, at taget er lukket af 1 uge hurtigere end hidtil, og vi kan stå i tørvejr og arbejde. Det betyder dels, at vores byggematerialer ikke udsættes for unødigt fugt, men også færre vejrligsdage, hvor vi er nødt til at sende vores folk hjem pga. vejrmæssige forhold. Det giver et væsentligt bedre arbejdsmiljø for vores folk,” fortæller Steen Fruerled, som er byggeleder hos Lasse Larsen Huse.

Lasse Larsen Huse  bygger hvert år 75 parcelhuse med hver 175-180 m² loft. Alle huse isoleres med 400 mm Papiruld og overholder lavenergiklasse 2015.

Papiruld blev desuden valgt pga. den effektive lydisolering og den forsatte udvikling, som produktet gennemgår. ”Men også den service som Papiruld Danmark A/S leverer, hvor de kommer med egne folk. Det er de samme folk, der isolerer hver gang, og det betyder, at vi hver især kender arbejdsprocesserne og ikke går i vejen for hinanden,” forklarer Steen Fruerled.

Det er Papiruld Danmark A/S’ autoriserede isolatør i Nordsjælland, der udfører alle isoleringsopgaver for Lasse Larsen Huse.