Typehusfirmaet Skanlux A/S

Typehusfirmaet Skanlux bruger Papiruld som loftisolering i alle deres helårshuse

Facadebillede af funkishus

Skanlux skiftede fra at isolere med Isover, fordi de ønskede at lukke deres huse hurtigere, og afskærme tagkonstruktionen for vind og vejr. Her passer Papiruld perfekt ind i processen. 

Skanlux har eksisteret siden 2002 og leverer arkitekttegnede helårshuse og sommerhuse i høj kvalitet og lækkert design med stor fokus på miljø og energioptimering.

Ønsket var at lukke husene af så hurtigt som muligt, så arbejdsprocessen er uafhængig af de danske vejrforhold, og der ikke skal bruges energi på at udtørre huset efterfølgende. 

Tidligere tog det to dage at isolere et hus. “Vi var nødt til at holde øje med vejrudsigten, og hvis den varslede regn én af dagene, var vi nødt til at udskyde isoleringsarbejdet til ugen efter. Nu er vi uafhængige af vejret, og i sidste ende betyder det, at huset er hurtigere færdigt end tidligere,” fortæller Kasper Danholt, som er sagstekniker og bygningskonstruktør hos Skanlux.

Skanlux trykprøver alle nybyggede huse inden, de afleveres til kunden. “Vi har oplevet, at der er mere tyngde i Papiruld, og vi kan derfor aflevere et hus til kunden, som er tættere end tidligere. Derudover er det vores opfattelse, at Papiruld pakker sig bedre end måtter, og det derfor bliver et bedre resultat for kunderne,” fortæller Kasper Danholt. 

Skanlux bygger hvert år ca. 25 helårsboliger på mellem 180-200 m². Alle huse isoleres med 380 mm Papiruld.